הדברה למפעלים


הדברה למפעליםמרבית המפעלים בנויים כאולם גדול ומקורה ובצידו מספר חדרים שנועדו להנהלה, עובדים, חדרי אוכל, מטבחים וכד'. בנוסף, עקב צריכה מואצת של חומרי גלם במפעלים לצורך ייצור, קיימם מבנים מחוץ למפעל בו מאוחסנים חומרי הגלם והתוצרים.

לאור ריבוי התכונה הקיימת במפעל וריכוז רב של חומרי גלם בתוכו ובמחסנים הצמודים, מיני מזיקים רבים מקימים דורות על גבי דורות במקומות אלו וגורמים לנזקים והפסדים עצומים.

בכל מתחם הקיים במפעל ישנו פוטנציאל התרבות לסוג שונה של מזיקים. כך לדוגמא, במחסני מזון מתרבים מיני עש וחיפושיות מזון בעוד במחסני עץ מתרבים חיפושיות עץ ואף טרמיטים. בחדרי האוכל ובשטח המפעל קיים פוטנציאל התרבות למיני תיקנים, נמלים, אקריות ועוד.

נוסף להתמודדות עם מיני המזיקים המקננים בשטחי המפעלים, קיימים מינים שאינם נוהגים להתגורר בשטחי המחסן אלא מנצלים מקומות אלה לצורך תזונה. תוכניות המתאר מאפשרות בניית מפעלים מחוץ לאזורי מגורים, בסביבה מתועשת שמטבע הדברים מזוהמת יותר וככזו, מהווה בית גידול למיני מכרסמים התרים אחר מזון בלילות וחודרים למפעלים ולמחסנים, מזהמים את המקום בגלליהם וניזונים מחומרי הגלם המצויים בו.

חבילת ההדברה למפעלים כוללת, בטרם פעולת ההדברה, טיפול מבני המורכב מזיהוי נקודות החדירה הפוטנציאליות ואיטומן. איטום המפעל מצריך חשיבה יצירתית ובלתי מתפשרת, שכן מזיקים ינצלו כל פרצה, קטנה ככל שתהא, ולכן מצריך הדבר רקע והבנה בעבודות הבניה, עבודות אינסטלציה ומערכות חשמל, אשר כולם מהווים נקודות חיבור בין פנים המפעל לעולם שבחוץ.

פעולות ההדברה כוללות:

  • ריסוס מלא של שטח המפעל בחומרי הדברה המותאמים לכל אחד מהמתחמים הקיימים בו.
  • מטבח המפעל ומחסניו מהווים את המוקד המרכזי להתפתחות מזיקים וככאלה, מצריכים ביצוע ריסוס בחומרי הדברה מתקדמים בכל שטח הרצפה והפינות.
  • לצורך כיסוי מלא, מוחדר ג'ל הדברה לאזורים בהם לא ניתן לרסס עקב סמיכות לחומרי גלם אכילים, מוצרי מזון או כלי בישול והגשה.

חבילת הדברה למפעלים תוכננה להתמודד עם מספר רב של מזיקים וביניהם: תיקנים (כולל תיקן גרמני), נמלים, חרקי מזון, חרקי עץ, עכבישים, אקריות, חולדות ועכברים.

חבילת ההדברה למפעלים כוללת טיפולים חודשיים בשעות בהן אין פעילות במפעל ומתואמים על ידינו באמצעות איש הקשר במפעל.